Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

Ελληνοψυχη συζυγος...


Να πώ την αλήθεια δυστυχώς παντρεμένη ακόμα δεν είμαι, αλλά σαν Ελληνόψυχη συνειδητοποιημένη γυναίκα, πιστεύω ότι θα μπορούσα να δώσω κάποιες συμβουλές στις Ελληνίδες συζύγους, οι οποίες μπερδεύοντας τις προτεραιότητες στην ζωή τους έχουν χάσει τον δρόμο τους όσον αφορά την οικογενειακή τους κατάσταση.
Οι Ελληνίδες από τα αρχαία χρόνια εκτός από υποδειγματικές μητέρες ήταν και υποδειγματικές σύζυγοι.
Από θέματα νοικοκυροσύνης ως ηθικής υποστήριξης , περιζήτητες νύφες από όλα τα κράτη και τα έθνη, φημισμένες για το πνεύμα, το ήθος και τις αρχές τους.
Και στους πολέμους για την τόλμη και την αφοσίωση τους. Αλλά ας αφήσουμε το παρελθόν στην θέση του και ας έρθουμε στο σήμερα.
Γυναίκες μάθετε το καλά: ο άντρας ήταν και θα είναι η κολόνα του σπιτιού, σταματήστε να τον βλέπεται ανταγωνιστικά, αποφράξτε τις μποτιλιαρισμένες ψυχές σας από τους εγωισμούς, τις ζήλειες και τις κατινιές.
Εκείνος είναι η κολόνα του σπιτιού και εσείς το έδαφος που στέκετε αυτή η κολόνα, χωρίς έδαφος καμία κολόνα δεν μπορεί να σταθεί, πέφτει.
Γιαυτό πρέπει να είστε εκεί στις χαρές και στα δύσκολα δυνατές σαν βράχος , άμα θέλετε να κρατήσετε μια υγιή και ισορροπημένη οικογένεια, άμα εσείς σέβεστε τον γάμο και τον άντρα σας, άμα ζείτε αξιοπρεπώς, δεν χρειάζεται να φοβάστε τίποτα.
Καθήκον σας είναι να έχετε πάντα ένα καθαρό σπίτι και ένα μαγειρεμένο φαγητό για τον άντρα και πατέρα των παιδιών σας.
Καθήκον σας είναι να του φέρνεται τις παντόφλες, να του κάνετε μασάζ, να τον περιποιείστε, να ξυπνάτε το πρωί πριν από αυτόν να του φτιάχνεται πρωινό και καφέ, ΔΕΝ είναι αγγαρεία!
Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια βαθιά απέραντη αγάπη, που γάμος δεν πρέπει να γίνεται εάν δεν υπάρχει αυτή.
Μην ξενοκοιτάτε άλλους άντρες, μην μοιχεύεται, μην ντύνεστε προκλητικά, αυτά είναι κουσούρια άλλων λαών, οι Ελληνίδες δεν πρέπει να απειθαρχούν, μην παρασύρεστε και μην παραλογίζεστε από εξωγενείς παράγοντες. Ο άντρας μπορεί να βγαίνει να πίνει το ουζάκι του, η γυναίκα οφείλει να τον περιμένει, να τον καλωσορίσει με χαρά όταν γυρίζει, μπορούν να τον ρωτάνε, όχι , που ήταν και τι έκανε, αλλά εάν πέρασε καλά αρκεί, έτσι να μην τον καταπιέζουν, για να τους ανταποδίδει και εκείνος το σεβασμό που του δείχνουν….
Η γυναίκα δεν πρέπει να γκρινιάζει, η γκρίνια είναι φθορά, δεν πρέπει να ζηλεύει, η ζήλεια είναι αρρώστια, δεν πρέπει να μιλάει πολύ(…..), δεν πρέπεί να έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, σε έναν γάμο, ότι δίνεις – παίρνεις. Άμα η κυρία θέλει να ξεπορτίσει, μην παίρνουν τα μυαλά της αέρα, το ξεπόρτισμα δεν είναι σωστό εκτός εάν συνοδεύεται από τον άντρα της που είναι το ηθικό! Μην βλέπεται ως εφιάλτη η κάτι τραγικό την απόλυτη αφοσίωση σας στον άντρα σας, είναι τιμή σας , και θα είναι ονειρικό το αποτέλεσμα εάν το πράξετε με όλη σας την ψυχή.
Οπλιστείτε με χαμόγελο και όχι με μουρμούρα για να αντιμετωπίζεται τις δυσκολίες που βάλλουν τους γάμους. Φυσικά μην παραμελείτε την εξωτερική σας εικόνα.
Όλο το σύνολο, αγάπης, χαμόγελου, αφοσίωσης, εξωτερικής εμφάνισης, νοικοκυροσύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού είναι εκείνο που εμψυχώνει τον άντρα, όταν μπαίνει στο σπιτικό του, η πολυπλευρική ζεστασιά που του προσφέρεται είναι εκείνη που θα τον κρατήσει μέσα σε αυτό, και θα τον ανυψώσει σαν άνθρωπο, αμφότερες και εσάς.
Είπαμε να τον στηρίζεται για να σας στηρίζει, σχέση κολόνας και εδάφους, εδάφους σκληρού για να μην γύρει η κολόνα και πέσει.
Ο προορισμός σας είναι να στηρίζεται αυτή την κολόνα που εάν στηρίζεται σωστά ουσιαστικά στηρίζει στις πλάτες τις το Ελληνικό έθνος και πολιτισμό, τα οποία στηρίζονται , τροφοδοτούνται και επιβιώνουν από την Ελληνόψυχη οικογένεια.
Συμβάλετε στην διάσωση τους που στην παρούσα εποχή δυστυχώς αιμορραγούν.
Κρατήστε τα θεμέλια της οικογένειας σας γερά για να συνεχιστεί και το Ελληνικό έθνος να ανθίζει, όπως πρέπει… και όπως του οφείλεται..

Ονειροπλάστρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου