Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ..


Σήμερα θα μιλήσω για μένα (εάν και πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλες γυναίκες που σκέφτονται και νιώθουν το ίδιο με εμένα).

Για να καταταχθεί μια γυναίκα στον στρατό γίνεται με δύο τρόπους, ο ένας είναι μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στο τέλος της σχολικής της ζωής και ο άλλος με τις γνωστές προκυρήξεις που γίνονται δύο φορές τον χρόνο.
Δηλαδή με τον πρώτο τρόπο εάν μια γυναίκα είναι μέτρια μαθήτρια και όχι αριστούχα αποκλείεται να μπει, γιατί οι στρατιωτικές σχολές χρειάζονται πολλά μόρια, Επομένως είναι μόνο για αριστούχες.
Και με τον δεύτερο τρόπο είναι πασίγνωστο ότι επειδή οι γυναικείες θέσεις στις προκυρήξεις είναι διψήφιες το να καταφέρεις να εισχωρήσεις είναι σίγουρα με παράπλευρο, μι έντιμο τρόπο δηλαδή με το γνωστό – βύσμα – μέσων – το οποίο εάν είσαι γυναίκα και δεν το κατέχεις οι πύλες των στρατοπέδων δεν ανοίγουν ποτέ για’σένα .
Βασικά θεωρώ και μέγιστο λάθος την μι υποχρεωτική θητεία για τις γυναίκες όπως γίνεται σε κάποιες άλλες χώρες, για πολλαπλούς λόγους που θα αναλύσω μια άλλη φορά.
Ναι σίγουρα κάποιοι πιστεύουν (εκείνοι που φτιάχνουν αυτούς τους νόμους) ότι οι γυναίκες στον στρατό μπορεί να μην είναι τόσο χρήσιμες επειδή υστερούν σε σωματική διάπλαση συγκριτικά με τους άντρες.
Υπάρχουν όμως γυναίκες σαν και εμένα, που γεννήθηκαν γνωρίζοντας ότι ζουν με πρωτεύον όνειρο τους αυτό (κάθε μια για τους δικούς της λόγους) και η φλόγα στην ψυχή τους σβήνει όσο τους στερούν την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν.
Είναι πολύ Άδικο!!!
Από τα παιδικά μου χρόνια γυμνάζομαι και προσέχω τον εαυτό μου γιατί είχα την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταταχθώ, σε μικρή ηλικία είχα αποφασίσει και σε ποιο σώμα –των βατραχανθρώπων – έλεγα μέχρι να μεγαλώσω θα παίρνουν και γυναίκες, τώρα που το σκέφτομαι γελάω, σαν ανέκδοτο, σαν μια αστεία ιστορία που άκουσα κάποτε…
Το ξεπέρασα ας πάω σε ότι σώμα να είναι λέω τώρα , αλλά ποια εκτός από το δίκιο μου με πνίγει και το σύστημα, και τώρα που έκλεισα τα 28 με πνίγει και ο χρόνος και το όριο ηλικίας..
Θα γεράσω με τον καημό, που δεν μου έδωσαν την ευκαιρία, και θα με πλημμυρίζουν χιλιάδες ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;

Ονειροπλάστρια

3 σχόλια:

  1. κοπελιά,γίνε καλή πολίτης και τότε αμέσως θα ενταχθείς στο στρατιωτικό σώμα
    Π-Ο-Λ-Ι-Τ-Η-Σ = Ο-Π-Λ-Ι-Τ-Η-Σ
    ο οπλίτης είναι ο στρατιώτης
    και ακόμη με την πνευματική του σημασία
    ο [πραγματικός]πολίτης στον κόσμο-γη είναι αυτός που στον ουρανό γίνεται[αληθινός] οπλίτης των ανω στρατευμάτων[ως εξ'αυτού το έργο του πολίτη στην γη είναι η φρούρηση τόσο του εαυτού όσο και της πόλεως-κοινωνίας που ζη]
    χ-αίρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, ειμαι μελος της ΛΕΦΕΔ και ενεργοτατο... αλλα αυτο δεν μου φτανει!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή